Suglasnost za pomoć potrebite osobe

Suglasnost za pomoć potrebitim osobama sa općim uvjetima i korištenjem osobnih podataka u registraciji računa na welovelocal.hr

1. SUGLASNOST S OPĆIM UVJETIMA

Potrebitim osobama u daljnjem tekstu (Korisnik) koja je otvorila račun na web stranici welovelocal.hr  (u daljnjem tekstu Prijava) upravitelju tvrtke Formitas skupina, d.o.o.,  Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana, matični broj: 6410944000 (u daljnjem tekstu: Tvrtka), sukladno odredbi članka 120. Obligacijskog zakonika, izjavljuje da se slaže s općim uvjetima objavljenim dana 27.3.2020 i izričito potvrđuje da su na njih vezani.

2. SUGLASNOST O OSOBNIM PODACIMA

Korisnik koji je kreirao račun na web stranici welovelocal.hr  (u daljnjem tekstu: Prijava) operatoru tvrtke upravitelju tvrtke Formitas skupina, d.o.o.,  Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana, matični broj: 6410944000 (u daljnjem tekstu: Tvrtka), u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 Europskog parlament  i savjeta od 27. travnja 2016. i primjenjivim Zakonom o zaštiti osobnih podataka, omogućuje prikupljanje i obradu njegovih osobnih podataka u nastavku:

 • ime i prezime,
 • spol,
 • adresa
 • datum rođenja,
 • e-pošta,
 • broj mobitela.

Korisnik daje dozvolu za korištenje osobnih podataka u skladu s Općim uvjetima kako bi Tvrtka:

 • identificirala Korisnika;
 • obavještavala Korisnika o svim ažuriranjima, tehničkim problemima i drugim informacijama vezanim uz upotrebu web stranice;
 • objavljivala Korisničke podatke na web stranici;
 • pružala informacije volonteru kako bi volonter mogao kontaktirati korisnika kako bi se oni dogovorili oko pomoći;
 • šalje korisničke identifikacijske lozinke za potvrdu prvog kontakta s Volonterom;
 • I osoba koja treba pomoć raspolaže sa dokazom o tome tko je nudio pomoć, ako bi između volontera (korisnika) I osobe kojoj je potrebna pomoć nastao spor
 • za statističku obradu;

Potvrđujući suglasnost za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, koje korisnik izvršava aktivnom potvrdom na web stranici welovelocal.hr  Korisnik pristaje na prikupljanje i korištenje osobnih podataka kako je navedeno u Općim uvjetima i ovoj izjavi.

3. OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke korisnike Tvrtka će ustupiti:

 • tvrtki Alert d.o.o., Petra Berislavića 20, 10000 Zagreb, OIB 69330146396 kojoj će se ustupiti osobni podaci u svrhu pružanja podrške za pomoć korisnicima web stranice
 • tvrtki Alert d.o.o., Petra Berislavića 20, 10000 Zagreb, OIB 69330146396, kojoj će se ustupiti osobni podaci u svrhu pružanja podrške za pomoć korisnicima web stranice

4. POHRANA OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVO BRISANJE

Tvrtka se zalaže za zaštitu osobnih podataka korisnika koje dobiva u sklopu registracije. Kako bi se spriječio neovlašteni pristup ili otkrivanje tih podataka, kako bi se održala njihova točnost i cjelovitost i osiguralo njihovo pravilno obrađivanje, tvrtka koristi odgovarajuće tehničke i organizacijske postupke za zaštitu osobnih podataka koji su u skladu sa zakonom.

Tvrtka čuva osobne podatke korisnika sve dok imaju registrirani račun. Korisnik može u bilo kojem trenutku opozvati dozvolu za korištenje osobnih podataka brisanjem svog računa. Nakon toga se brišu podaci korisnika, bez mogućnosti povratka podataka. Tvrtka izričito upozorava da će, ukoliko su osobni podaci korisnika dostavljeni volonteru, tvrtka izbrisati osobne podatke u svojoj bazi podataka, dok ne može izbrisati osobne podatke volontera, čije će podatke zadržati kao dokaze u slučaju da dođe do spora u pružanju pomoći.

Korisnik također može oduzeti dozvolu za korištenje osobnih podataka slanjem zahtjeva s registrirane  e-pošte na adresu info@welovelocal.hr . U ovom se slučaju tvrtka obvezuje izbrisati račun ili učiniti osobne podatke anonimnima najkasnije 8 dana nakon primitka zahtjeva.

5. KOLAČIĆI

Tvrtka također prikuplja osobne podatke prilikom posjeta web stranici welovelocal.hr  putem kolačića, u svrhu pružanja bolje funkcionalnosti i korisničkog iskustva, sigurnosti, nesmetanog rada web stranice ili portala i broja korisnika na web stranici.

Tvrtka koristi sljedeće kolačiće:
Obavezni kolačići: obavezni su i bez njih nijedna web stranica ili tvrtka koja upravlja web stranicom neće moći ispravno raditi. Postavljaju se kada pojedinac pošalje obrazac, prijavi se ili interaktivno djeluje na web stranici odabiranjem linkova.
Analitički kolačići: S njima tvrtka analizira promet na svakoj web lokaciji kako bi poboljšala korisničko iskustvo. Pojedinac prihvaća kolačić klikom na gumb na web stranici ili nastavljajući aktivnim pregledavanjem web stranice, što radi nakon primitka obavijesti o kolačićima.
Kolačići na društvenim mrežama: kolačići na društvenim mrežama omogućuju vam dijeljenje sadržaja web stranice na nekim društvenim mrežama. Dodaci i alati trećih strana koji se koriste kao kolačići omogućuju funkcioniranje, pomažu vam analizirati koliko često posjećujete web stranice i kako se koriste iste.

Da bi korisnicima pružila mogućnost ispravnog funkcioniranja i korištenja svih funkcija u mobilnim i web aplikacijama, Tvrtka može obrađivati podatke o lokaciji korisnika: GPS koordinate (dužina, širina), IP postavke (lokacija preglednika ili korisničke aplikacije) dobivene s korisnikovog mobilnog uređaja. Tvrtka obrađuje podatke o lokaciji u takvom obliku da se ne mogu povezati s određenom ili prepoznatljivom osobom ili uz prethodni pristanak korisnika. Prilikom traženja suglasnosti tvrtka obavještava korisnike o mogućnosti odbijanja pristanka, vrsti podataka koji će se obrađivati, namjeni i trajanju takve obrade i mogućnosti pružanja tih podataka o lokaciji trećoj strani u svrhu pružanja usluge s dodanom vrijednošću. Korisnik može urediti svoj pristanak / opoziv suglasnosti u vezi s korištenjem podataka o lokaciji pri svakom povezivanju na mrežu ili za svaki prijenos komunikacije, bilo u samoj aplikaciji ili u postavkama "lokacijskih usluga" mobilnog uređaja. Iako ovo može onemogućiti funkcionalnost takvih podataka, postoje i druge mogućnosti aplikacije koje nisu povezane s podacima o lokaciji.

6. ZAVRŠNE ODREDBE

Vaš pristanak na uvjete korištenja i vaš pristanak na upotrebu osobnih podataka podliježu svim naknadnim ažuriranjima i / ili novim verzijama i / ili bilo kojim drugim promjenama. U slučaju promjene pristanka na upotrebu osobnih podataka, Tvrtka za promjenu će vas unaprijed obavijestiti.

Ako se ne slažete s promjenom, izrazite svoje neslaganje ukidanjem vašeg korisničkog računa, što će rezultirati brisanjem ili  vaših osobnih podataka.