Kolačići

Politika korištenja kolačića

Što su kolačići i tehnologije praćenja?

Kolačići su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe.

U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:

  • kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;
  • kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;
  • kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;
  • da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;
  • kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.
  • kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo ovu web stranicu, memorirajući vaše preferencijei postavki;

Podaci pohranjeni korištenjem kolačića ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

Vrste kolačića:

Kolačići prve strane

Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete te ih samo ta web stranica može čitati.

Kolačići treće strane

Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. We love local može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Nad njima nemamo kontrolu - možete ih isključiti sami.

Kolačići sesije

Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

Trajni kolačići

Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova  portala We love locala. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: kada se prijavite na portal We love local, da bismo se sjetili stvari koje ste već učinili, na primjer - teksta koji ste unijeli u obrazac za registraciju, pa će i dalje biti tamo kada se vratite na stranicu. Također, pomaže nam da se sjećamo sigurnosnih postavki koje utječu na pristup određenom sadržaju.

Funkcionalni kolačići

Oni nam pomažu da prilagodimo portal We love local, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

Kolačići izvedbe

Ovim kolačićima cilj je shvatiti kako posjetitelji koriste web stranicu, a kako bismo ju  mogli poboljšati.

Kolačići za oglašavanje

Radi se o kolačićima koje upotrebljavamo kako bi vam, prilikom posjete našoj web stranici, mogli prikazati posebno ciljane oglase, ovisno o vašim preferencijama. Koristimo i mreže za oglašavanje koje mogu pratiti vaše pregledavanje na različitim web mjestima.

Koliko dugo traju kolačići?

Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.

Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?

Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima. 
Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama ili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas.

Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?

Ponekad ažuriramo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka u vašoj aplikaciji.

Kako nas kontaktirati?

Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima:

  • putem e-pošte: info@welovelocal.hr
  • poštom: ALERT d.o.o., Petra Berislavića 20, 10 000 Zagreb 

Posljednja izmjena 27. ožujak  2020dex